Earn Money

Here’s a list of all the best #Cryptocurrency faucets on the web that I personally use and recommend.

PTCShare
InFaceInvestGroup.comAdvertisement:PTCShare
InFaceInvestGroup.comAdvertisement:news

Novi dokazi sugerišu da je Satoshi Nakamoto Paul Solotshi, kreator softvera za šifrovanje E4M i TrueCrypt

Novi dokazi sugerišu da je Satoshi Nakamoto Paul Solotshi, kreator softvera za šifrovanje E4M i TrueCrypt

Paul Solotshi Calder Le Roux , 46-godišnji kriminalni majstor, kreator je softvera za šifriranje E4M i TrueCrypt (softver za kriptografsko šifriranje Satoshi Nakamoto koji je vjerojatno koristio za zaključavanje svojih 1 milijun BTC-a) i autor neobično sličnog manifesta jedan u Bitcoinovom dokumentu iz 1998. godine.

Ali to nije sve: Paul Solotshi Calder Le Roux koristi sličan pravopis i jezik u svom stilu pisanja kao Satoshi. Zainteresovan je za kockanje (Bitcoin-ov inicijalni kod je uključivao i poker klijent), a više od toga, on je u zatvoru od 2012. – to je verovatno razlog zašto se njegov 1 milion Bitcoin-a nije preselio.

Povrh toga, dokumenti sadržani u ovom članku pokazuju povezanost Craiga Wrighta sa Paulom Solotshijem. Zvuči kao 007 film?

Počnimo od početka:

Identitet  Satoshi Nakamoto , pseudonimnog i zagonetnog kreatora  Bitcoin-a (BTC)  je možda najtrajnija misterija modernog vremena. Dugo se spekulisalo o tome ko je on, ona, ili jesu, ali bez uspeha – dugogodišnja misterija ostaje.

Bilo je nekoliko teorija i kandidata koji su zapravo Nakamoto, od kojih su neki čak i samo-nominovani kao Craig Wright, čovjek poznat kao  Faketoshi za svoje hrabre tvrdnje.

Wright se suprotstavio kontroverzama tvrdeći da je kreator Bitcoin-a, što je dovelo do višestrukih tužbi i sudskih rasprava. Jedan takav sudski predmet,  Kleiman protiv Wrighta , pojavio se na novim dokazima (u obliku Wikipedijske stranice koja nije bila redigovana), što, čudno, ukazuje na novog kandidata za Satoshi… i to nije Wright.

Ko je novi kandidat za Satoshi Nakamoto?

Image Source: https://www.latimes.com/books/la-ca-jc-evan-ratliff-elaine-shannon-paul-leroux-20190215-story.html

Novootkriveni kandidat Satoshi je  Paul Solotshi Calder Le Roux , 46-godišnji bivši šef kartela, krijumčar droge, trgovac oružjem, doušnik američke administracije za borbu protiv droge (DEA) i genijalni programer.

Kao što se vidi na Wikipedijinoj  stranici Le Roux-a  , čovjek je živio životno bogat sa karijerom koja je uključivala krijumčarenje zlata, rudarstvo plemenitih metala, sječa drvnih proizvoda, trgovinu drogom i oružjem, pranje novca, atentate, razvoj softvera za šifriranje i još mnogo toga.

Također je navedeno na Wikipedia stranici Le Rouxa:

“Le Roux je trenutno u američkom pritvoru zbog naredjenja atentata na šest osoba.”

Neki čitaoci su možda već upoznati sa Le Rouxovom životnom pričom, kao što je predstavljeno u seriji o  Atavistu,  zajedno sa knjigom pod nazivom “Mastermind”.

Izvod koji rezimira publikacije  navodi :

“On je bio sjajan programer i zloban šef kartela, koji je postao vredna imovina američke vlade.”

 

Paul u ranim dvadesetim godinama Izvor slike: https://magazine.atavist.com/he-always-had-a-dark-side

Osim života Le Rouxa kao šefa kartela, on je takođe bio sjajan programer koji je 1999. godine osnovao E4M, open-source besplatni Windows softver za šifriranje diskova. Takođe, sumnja se da je i kreator otvorenog koda TrueCrypt disk kriptografski paket, koji se temelji na E4M kodu.

Kako je čovek ove prirode, sa širokom kriminalnom pozadinom i nekim impresivnim programskim doprinosima pod njegovim pojasom, došao da bude vezan za sudski slučaj Craiga Wrighta i sumnja se da je to Satoshi Nakamoto?

Pređimo na dokaze.

Kleiman v. Wright tužba i veze koje ukazuju na Paula Le Rouxa

Samozvani Satoshi Craig Wright je  tužen od strane porodice Kleiman  zbog optužbi da je Wright prevario i ukrao BTC i tvrde diskove vrijedne 11 milijardi dolara od sada pokojnog Davea Kleimana, stručnjaka za kompjutersku forenziku za kojeg se sumnja da su Satoshi Nakamoto.

Wright i Kleiman bili su poslovni partneri dok Kleiman nije umro 2013. godine.

Tužba koja se odvija na sudovima u Floridi bila je ispunjena bizarnim teorijama, pogrešnim uputstvima, falsifikatima i optužbama koje je često iznosio optuženi, dr. Wright.

Među bizarnim stvarima koje je Wright iznio je  Dokument 187 , “Dr. Craig Wrightov prijedlog za zaštitni red. “

Prema Wrightu, neki od dokaza koji podupiru njega je Satoshi i da su bitkoini u vrijednosti od 11 milijardi dolara njegova vlastita, uključuje osjetljive informacije o njegovim vezama s kriminalcima i njegovoj umiješanosti u njihovo hapšenje i zatvaranje.

Prema tome, dokument 187 je redigovan tako da kriminalci uključeni u dokument ne bi saznali o Wrightovom upletanju u njihova hapšenja i tražili posljedice protiv njega.

Međutim, nažalost za Wrighta, onaj ko je redigirao dokument nije uspio zamračiti neku od odgovarajućih fusnota koje identificiraju kriminalnu liniju o kojoj je riječ, Paul Le Roux.

Izvor: Neredigovana fusnota iz  dokumenta 187

Kao što se vidi u fusnoti iznad, vidljiva je djelomična URL adresa koja vodi do članka Daily Mail  koji poziva Le Roux a:

“Stvarni zlikovac Bond za carstvom kokaina i pištolja na četiri kontinenta koji je sada postao super-snitch”

Takođe, neredigovana fusnota jasno sadrži link na stranicu Wikipedije Paula Le Rouxa  , koja ukazuje da bi Le Roux mogao biti jedan od kriminalaca koje se Wright boji reperkusija.

Image Source: https://www.asiasentinel.com/econ-business/us-authorities-write-end-crime-ring/

Ultimativna teorija da je Paul Le Roux Satoshi Nakamoto i uloga Craiga Wrighta u svemu tome

Sa javnim objavljivanjem dokumenta 187, sada se  sugeriše  da je Paul Le Roux možda Satoshi Nakamoto – i da je Wright u vlasništvu šifrovanih tvrdih diskova koji sadrže Le Roux-ovu zalihu čuvenih 1 milijun bitcoina.

Ali kako se Craig Wright, Dave Kleiman i Paul Le Roux uklapaju u ovu tešku teoriju zavere?

Po dokumentu 187 i neredigovanim informacijama o Le Roux-u, postoji snažna pretpostavka da je Le Roux neimenovana osoba o kojoj Wright govori u dokumentu.

Prema tome, informacije objavljene u dokumentu u kombinaciji sa nekim teoretiziranjem sugerišu da je Wright bio zaposlen u Le Roux-u, kao i doušnik koji mu je pomogao da ga obori 2012. godine.

Nakon ovog pretpostavljenog repa događaja, jedan anonimni Redditor predlaže da se Wright i njegov dugogodišnji prijatelj i poslovni partner, Dave Kleiman, uspiju  dočepati Le Rouxovih šifriranih tvrdih diskova koji drže 1 milijun bitcoina.

Međutim, nažalost za Wrighta, svi novčići Le Roux-a su zaključani u sigurnim TrueCrypt volumenima (softver za kriptografsko šifriranje za koji se sumnja da ga je razvio Le Roux). Wright je godinama pokušavao da razbije te hard diskove, ali bez uspjeha, zbog čega još uvijek nije dokazao da je Satoshi.

Dodajući teoriji zavere, Wrightov bliski prijatelj, Calvin Ayre, postavio je skladišta kompjutera kako bi probao i šifrirao šifrovane šifre tvrdih diskova, prikrivajući ih kao rudarsku farmu kriptovalute. Znači da je njegova rudarska aktivnost jednostavno front da bi ovi masivni centri podataka izgledali legitimno.

Prema tome, prema ovoj zbunjujućoj, ali sasvim mogućoj teoriji, razlog zbog kojeg se Wright nameće kao “pravi Satoshi” je da, kada napokon ispusti šifrovane tvrde diskove i dobije pristup 1 miliona bitkoina, može pokušati legitimno prodati off off.

Slika iznad je iz dokumenta u predmetu Kleiman v Wright i predstavlja tvrdnje Wrighta, gdje navodi da posjeduje Kleimanove TrueCrypt datoteke koje sadrže njegov spremljeni Bitcoin. Prema Wrightu, moguće je da se kôd razbije za 5-10 godina. Sve u svemu, spekulisalo se da TrueCrypt datoteke koje Wright poseduje nisu Kleimanove, već ustvari Le Rouxove.

Razumijemo da je ovo mnogo toga što treba uzeti, a vi vjerojatno još uvijek imate sumnje i mnoga pitanja, što je potpuno razumljivo – to je zbunjujuća teorija.Međutim, nakon detaljnijeg pregleda, postoji mnogo paralela između Paul Le Roux-a i onoga što je poznato o Satoshi Nakamoto-u.

Snažne paralele između Satoshi Nakamoto i Paul Le Roux

Pored navoda o Wrightovom udruživanju sa Le Rouxom, postoje brojne neobične slučajnosti koje podržavaju slučaj da je kriminalni majstor Le Roux Satoshi.

1. Paul Le Roux’s Alias ​​je “Solotshi” Calder Le Roux

U jednom od mnogih pasoša koje je posedovao Le Roux, on nosi ime “Solotshi”, što zvuči izuzetno slično Satoshi.

Izvor slike: https://magazine.atavist.com/he-always-had-a-dark-side

2. Le Roux je sjajan programer i upoznat je sa C ++, kao i Satoshi.

Pre nego što je poznato da je Le Roux bio uključen u niz kriminalnih aktivnosti, bio je sjajan programer sa opsesijom kriptografije i privatnosti, baš kao Satoshi Nakamoto.

Kao što je ranije spomenuto, 1997. godine počeo je raditi na E4M (Encryption for the Masses), koji je softver sposoban za šifriranje cijelih diskova, s opcijom za uvjerljivo poricanje (negiranje postojanja šifriranog volumena).

Štaviše, Le Roux je objavio neku vrstu manifesta koji izražava ideale koji su upadljivo slični onima Satoshi Nakamoto. Kao što je objašnjeno u  Wikipediji :

“U odjeljku ‘Politika’ na web stranici E4M, Le Roux je objavio neku vrstu manifesta u kojem se navodi da se vlade sve više oslanjaju na elektronsko prikupljanje podataka. Pozivajući se na projekte kao što je Ešelon, vezan za pet nacionalnih država koje će postati poznate kao “pet očiju” više od jedne decenije kasnije, on je izjavio da je enkripcija jedini način da se očuvaju građanske slobode. “

Na kraju Le Rouxovog manifesta, on navodi:

“Snažno šifrovanje je mehanizam kojim se borimo protiv tih upada, čuvamo vaša prava i garantujemo vaše slobode u doba informisanja i dalje.”

Image Source: https://web.archive.org/web/20001204164900fw_/http://www.e4m.net/pol.html

3. Le Roux se sumnja da je razvio TrueCrypt – softver za šifrovanje koji štiti Satoshi Nakamoto 1 milijun bitcoina

Satoshi Nakamoto je milijun bitcoina navodno zaključan u sigurnim TrueCrypt volumenima, softver za šifriranje koji se temelji na E4M kodu. Pretpostavlja se da je Le Roux dio tima anonimnih programera nazvanih “TrueCrypt tim”.

Ova sumnja je uvjerljiva jer su neki od bivših Le Rouxovih kolega vjerovali da je on radio na tome, ali nisu mogli pronaći nikakve potkrepljujuće dokaze, pa i dalje ostaje misterija.

Sve u svemu, ako bi bilo ko mogao da ima skrivene novčanike koji sadrže milion BTC, to bi bio kreator TrueCrypt softvera za šifrovanje diska.

4. Satošijev nestanak povezuje se sa novim naporima Le Rouxa

Satoshi je nestao početkom 2011. godine kako bi “prešao na druge stvari”. U isto vrijeme, Le Roux je prešao iz svoje oblasti razvoja softvera u šefa kartela. Tokom tog vremena, on je iskusio poremećaje sa svojim ilegalnim globalnim farmaceutskim poslom, RX Limited, kada je vlada SAD-a i DEA ograničila distribuciju.

Kao što je navedeno na Wikipedia stranici Le Rouxa:

„Oko 2011 Le Roux je počeo da nestaje dugo vremena, a niko od njegovih zaposlenih nije znao gde se on nalazi. Dok su mu se američke vlasti približavale, Le Roux je preuzeo privremeni boravak u Rio de Janeiru i tamo planirao svoj potez. “

Le Rouxov nestanak i potreba da se spusti nisko koincidira sa Satošijevim nestankom, ukazujući na još jednu jaku paralelu između njih.

5. Zanimljiv post iz 2002. (7 godina prije nego je Bitcoin stvoren), možda je napisao Le Roux.

Na forumu koji je  objavljen  2002. godine, 7 godina prije izdavanja Bitcoin-a, netko je objavio nešto što zvuči kao strašno slično ranoj ideji Bitcoin-a:

Dugo se spekulisalo da je sam Satoshi napisao ovaj post pre nego što je stvarao Bitcoin, 7 godina kasnije. Još zanimljivije, IP adresa autora  navodno  je praćena do Holandije – zemlje za koju se zna da je nekada živio Le Roux.

Više paralela koje predlažu Le Roux je Satoshi:

  • Oboje su bili oprezni u pogledu autoriteta – Le Roux je to izrazio u svom E4M manifestu, a Satoshi je to izrazio u svom Bitcoin dokumentu.
  • Oba su se zanimala za online kockanje – poznato je da je Le Roux učestvovao u aktivnostima online kockanja, a inicijalni kod Bitcoin-a imao je poker klijent.
  • Obojica su shvatili da je novi sistem digitalnih plaćanja potreban da bi se poboljšale teškoće tradicionalnih platnih sistema. Le Roux se bavio nezgrapnim online plaćanjima na svom online tržištu lijekova na recept, a Satoshi je izrazio razumijevanje plaćanja u Bitcoinovom dokumentu.
  • Oba su koristila sličan pravopis i jezik – “analiziraj, oboji, odbrani, krvavi, tvrdi”.
  • Le Roux je bio multimilioner, ako ne i milijarder, i kao takav ne bi morao da isplati svoj BTC kada cena počne da raste.

Da li je Paul Solotshi Calder Le Roux Satoshi Nakamoto?

Uprkos svim površinskim dokazima koji sugerišu da bi Le Roux mogao biti Satoshi Nakamoto, još uvijek postoje razlozi za vjerovanje da to nije slučaj.

Na primjer, 2009. godine, kada je Satoshi prerađivao Bitcoin, Le Roux se već uspostavio kao šef kartela, a poznato je da je to bilo krijumčarenje droge i pokretanje oružja. Kako bi Satoshi bio u stanju sve ovo da uradi dok bi takođe pokrenuo forum i odgovarao na Noobs-ova pitanja o Bitcoin-u?

Stoga se može tvrditi da je Wrightova tvrdnja o udruživanju s Le Rouxom potpuno izmišljena u nastojanju da se pokaže da je povezan s porijeklom Bitcoin-a.

Na kraju krajeva, Wright nema najbolju reputaciju u kripto prostoru, a malo ko, osim Calvina Ayrea, vjeruje u riječ koju kaže, uključujući tvrdnje da je stvorio Bitcoin i da je Satoshi Nakamoto.

Stoga, sve što Wright kaže mora biti rigorozno provereno i tretirano sa oprezom.

Međutim, ako je Wrightova sumnjiva veza sa Le Rouxom istinita, a “Solotshi” je, u stvari, Satoshi, to bi bila jedna od najnevjerojatnijih priča ikada ispričanih, a Quentin Tarantino bi već skočio na filmska prava.

Šta mislite o vezi Paul Le Roux i Satoshi Nakamoto? Javite nam u odjeljku za komentare ispod.

LEAVE A RESPONSE

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.